MENU

TintypePortraits

Ik leg unieke, zilveren, halogenide [basis van zouten] portretten vast, op zowel aluminium- en of glasplaten. Wetplate fotografie was heel populair halverwege- en eind 19e eeuw.

Het was echter een lastig, gevaarlijk, duur en moeizaam procedé en het werd al snel ingehaald door andere, betere maar vooral betrouwbare, gezondere methode's.
Vandaag de dag, in harmonie met de oude technieken komt deze Wetplate fotografie weer helemaal terug.

Ik maak gebruik van de oude methode's en camera's in combinatie met de nieuwste technieken. Hiermee kan ik portretten "vangen" en vereeuwigen in een prachtig oud ambacht.

Een uniek, handgemaakte, wetplate, waarin ik uw portret in echt zilver heb gevangen!
Mijn houten balg camera's & objectieven, sommige meer dan 110 jaar oud, zijn met de hand gebouwd door ervaren ambachtslieden in kleine werkplaatsen.

Alles gemaakt lang voordat de computer alle oude ambachten overnam. Daarom zijn mijn camera's en objectieven zo uniek, ze zijn handgemaakt en daarom dus niet foutloos.
Ze bezitten de "fouten" van de makers. Deze fouten komen naar voren wanneer ik uw prachtige, imperfecte, perfecte portret vastleg in zilver..

Het bijzondere van dit procedé is dat de glasplaat alleen lichtgevoelig is als het nog nat is, vandaar de naam. Dat betekent dat de plaat binnen tien minuten belicht en direct daarna ontwikkeld moet worden. Welkom in mijn wereld van chemie, ether, de donkere doka en de geur van lavendel vernis….

Mag ik u snel ontmoeten?

CLOSE